به خانواده sanayeone ملحق شوید.
مهندسی صنایع در یک نگاه
رشته مهندسی صنایع پلی ارتباطی برای اتصال اهداف مدیریت به عملکرد عملیاتی سازمان ها را ایجاد می کند. مهندسین صنایع به بهبود بهره وری در مدیریت منابع انسانی و تکنولوژی کمک خواهند کرد. در واقع مهندسی صنایع تنها رشته مهندسی است که مؤلفه اصلی آن نیروی انسانی می باشد.
حیطه کاری مهندسان صنایع مربوط به تولید و نوآوری در محصولات، ارائه خدمات، حمل و نقل و جریان سازمانی است. فارغ التحصیلان رشته مهندسی صنایع همیشه به دنبال راه های بهتر جهت تولید محصول، حل مسائل و مشکلات یک واحد صنعتی یا خدماتی هستند. این افراد همیشه به فکر استفاده حداکثری از ماشین آلات بیکار در واحد صنعتی و بهبود کارآیی نیروی انسانی هستند. رشته مهندسی صنایع در پی بهینه سازی همه جوانب در صنعت، مانند: بهینه سازی در نیروی انسانی، پول، دانش، اطلاعات، تجهیزات، انرژی، مواد و… می باشد.
مهندسین صنایع بیشتر به جنبه های فنی صنعت توجه دارند. در واقع این رشته بین رشته های مختلف مهندسی ارتباط ایجاد کرده و باعث درک و فهم متقابل این رشته ها از همدیگر می شود. رشته مهندسی صنایع برای داوطلبینی که به مباحثی چون: مدیریت، اقتصاد و مالی، کنترل تولید و موجودی ها، برنامه ریزی و مدیریت واحدهای کوچک و بزرگ صنعتی، و کنترل پروژه های بزرگ علاقه دارند، مناسب است.
مهندسی صنایع در ایران
مهندسی صنایع در ایران در سال ۱۳۴۷ در دانشگاه صنعتی شریف پایه گذاری شد.
در ابتدا مهندسی صنایع بر پایه افزایش کارایی و سودآوری استوار بود. با پیشرفت روزافزون علم در حوزه تولید و صنعت و توسعه ماشین آلات و منابع جدید، چالش هایی به وجود آمد تا برنامه ریزی در حیطه فناوری و بهینه سازی توسط مهندسین صنایع صورت گیرد. در سال ۱۳۷۸ به تلاش جمعی از اساتید و متخصصین این حوزه، انجمن مهندسی صنایع ایران تاسیس گردید.
کاربردهای مهندسی صنایع
رشته مهندسی صنایع با توجه به اینکه تلفیقی از چند رشته می باشد کارایی و کاربردهای متنوعی در اقتصاد، صنعت، مدیریت و برنامه ریزی دارد. در بخش مدیریت تولید و سیستم های تولیدی می توان از این رشته کمک گرفت. در بخش های مدیریتی مختلف مانند مدیریت پروژه و مدیریت واحدهای صنعتی مهندسین صنایع می توانند کارگشا باشند. تحلیل و مدلسازی از کارایی های دیگر مهندسین صنایع است. علاوه بر موارد ذکر شده رشته مهندسی صنایع در سطوحی چون کارآفرینی، امور مالی استراتژی و … نیز کاربرد دارد.